Zarejestruj

Projekty »

Antyczna Grecja od kuchni

:: Projekt K009 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła ponadgimnazjalna, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niedowidzących, niedosłyszących, niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
n. humanistyczne
Przedmioty
historia i społeczeństwo, język obcy (inny), wiedza o kulturze
Organizator
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Centrum Polsko-Chińskie
Autor
dr Helena Błazińska
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2019-09-17 10:00 - 11:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Środa 2019-09-18 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 5

Miejsce realizacji: Collegium Norwidianum (CN 202)
Adres: Lublin, Aleje Racławickie 14

Inne projekty w tym miejscu

Czy wiesz, kto gotował dla Platona i Sokratesa? Jaką dietę stosowali wojownicy Homera? Co robiły Greczynki, gdy ich mężowie udawali się na uczty? Jakie rodzaje produktów znali piekarze w V w. a.Ch.n.? Jakie warzywa jadano w antycznej Grecji najczęściej? W jaki sposób można było przygotować greckie naleśniki - tagenites? Na te i wiele innych pytań odpowiemy w prezentacji dotyczącej tradycji kulinarnych dawnych Greków. Podamy także kilka sprawdzonych przepisów na smakowite potrawy ze starożynego świata greckich bogów i ludzi.