Zarejestruj

Projekty »

Bezpieczeństwo na talerzu, czyli wszystko co powinieneś wiedzieć o zagrozeniach ze strony żywności

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
doświadczenie, pokaz, prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki medyczne, rolnictwo i ogrodnictwo, weterynaria
Przedmioty
biologia, chemia, edukacja dla bezpieczeństwa, medycyna, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Agnieszka Latoch (kierownik),
dr hab. inż. Dariusz Stasiak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2021-09-21 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 16

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Aula A)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

W ramach warsztatów uczestnicy dowiedzą się o zagrożeniach chemicznych, fizycznych i (mikro)biologicznych czyhających na nich ze strony codziennie spożywanej przez nich żywności. Pokażemy skąd się biorą te zagrożenia, jak możemy je nadzorować i eliminować. Opowiemy o higienie produkcji żywności w zakładach przemysłach, gastronomii i w domu. Zaprezentujemy szybkie metody oceny czystości mikrobiologicznej.

  • Foto