Zarejestruj

Projekty »

Białka serwatkowe - białka przyszłości

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice
Forma prezentacji
piknik naukowy - stoisko
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
przyroda, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Maciej Nastaj (kierownik),
prof. Stanisław Mleko, mgr Adam Grdeń, dr inż. Aleksandra Nucia, dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko, mgr inż. Wiesław Kucia, dr inż. Piotr Janas, mgr inż. Jan Małecki, dr hab., prof. uczelni Bartosz Sołowiej, mgr inż. Jagoda Szafrańska
Początek
Niedziela 2021-09-19 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Lubelski Piknik Naukowy (stoisko piknikowe)
Adres: Lublin, ul. Dworcowa 11

Inne projekty w tym miejscu

Podczas Lubelskiego Pikniku Naukowego, nasz zespół zaprezentuje podstawową formę suplementacji białkami serwatkowymi, uczestnicy wydarzenia będą mieli sposobność spróbowania szejków wysokobiałkowych, które to na tę specjalną okazję dla Państwa przygotujemy. Podczas pikniku będziemy gotowi rozwiać wszystkie wątpliwości  i obalić kilka mitów odnośnie białek serwatkowych, ponieważ one, jak i inne naturalne składniki odżywcze, izolowane z żywności i funkcjonujące na rynku jako suplementy diety, wciąż budzą w społeczeństwie negatywne konotacje (produkt syntetyczny, niedozwolone wspomaganie w sporcie).  

Serdecznie Państwa zapraszamy do udziału w naszym projekcie. Do zobaczenia!