Zarejestruj

Projekty »

Co się kryje w żywności? Zapraszamy do laboratorium!

:: Projekt UP017 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
doświadczenie, warsztat
Nauki i sztuki
n. biologiczne
Przedmioty
biologia, chemia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Justyna Libera (kierownik),
dr hab., prof. nadzw. Karolina Wójciak, Patrycja Zych, Weronika Kruk, Ewa Potent, Agnieszka Brzozowska, Anna Chojecka, Karolina Barwicka
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2019-09-19 09:00 - 10:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Czwartek 2019-09-19 11:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - ul. Skromna 8 (220)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Projekt zabierze dzieci w podróż po zakamarkach wiedzy o żywności. Wspólnie przeprowadzimy kilka eksperymentów, by przekonać się które produkty spożywcze są najlepsze! Przekonamy się ile ukrytego cukru zjadamy codziennie. Dowiemy się w jaki sposób cola wpływa na nasze kości i zęby? Czy w płatkach śniadaniowych ukrywają się składniki mineralne i jak je zobaczyć? Czy jajko może zastąpić piłeczkę? Czego szukać na opakowaniach żywności, by nie kupić „kota w worku”? Projekt skierowany jest do uczniów z najmłodszych klas szkoły podstawowej.