Zarejestruj

Projekty »

Czy kupując żywność sugerować się jej barwą?

:: Projekt UP021 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadgimnazjalna
Forma prezentacji
doświadczenie, dyskusja, pokaz, warsztat
Nauki i sztuki
n. rolnicze
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Biologii, Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr hab., prof. nadzw. Piotr Domaradzki (kierownik),
dr Agnieszka Kaliniak, dr inż. Małgorzata Dmoch
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2019-09-19 12:00 - 14:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat/"Zootechnika" (136)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

Uczestnicy warsztatów dowiedzą się od czego zależy barwa mięsa i jakie czynniki ją warunkują. Sprawdzą w jaki sposób metoda pakowania mięsa wpływa na jego barwę. Będą mogli wizualnie i instrumentalnie (przy pomocy miernika nasycenia barwy Minolta CR 310) ocenić barwę mięsa różnych gatunków zwierząt rzeźnych. Dowiedzą się również jakimi kryteriami kierować się przy zakupie mięsa.

  • Foto