Zarejestruj

Projekty »

Dereń jadalny...z czym to się je?

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV, szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia, przedsiębiorca, samorządowiec, pracownik innej uczelni
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
dyskusja, prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, rolnictwo i ogrodnictwo
Przedmioty
biologia, ochrona środowiska, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu
Autorzy
dr hab. inż. Iwona Szot (kierownik),
inż. Dawid Kucio
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2021-09-21 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 30
Edycja zakończona
Wtorek 2021-09-21 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 11

Miejsce realizacji: Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii w Inżynierii Rolniczej (103)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 28

Inne projekty w tym miejscu

Na naszym rynku owoce takie jak: jabłka, gruszki, pomarańcze, banany, kiwi, a nawet truskawki, dostępne są przez cały rok. W żadnym supermarkecie nie kupisz natomiast derenia jadalnego! Niewiele osób, zwłaszcza wśród młodzieży i dzieci, wie co to za roślina i jak smakują jej owoce. Podczas prelekcji multimedialnej przybliżony zostanie wygląd derenia jadalnego, czy można go uprawiać w Polsce i co można zrobić z owoców. Będzie to też okazja do popróbowania świeżych owoców derenia i różnych przetworów.

  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto
  • Foto