Zarejestruj

Projekty »

Detektywi żywności - czyli jak czytać etykiety produktów pochodzenia zwierzęcego?

:: Projekt UP038 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV, szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła ponadgimnazjalna, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Forma prezentacji
dyskusja, piknik naukowy - stoisko
Nauki i sztuki
n. rolnicze
Przedmioty
chemia, ochrona środowiska, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr hab., prof. nadzw. inż. Dariusz Stasiak (kierownik),
dr inż. Justyna Libera, dr inż. Agnieszka Latoch, Dorota Stachura, Kamil Rusiniak, Marta Majchrzak, Daniel Stawczyk, Gabriela Krzemianowska, Katarzyna Jagiełło, Aleksandra Czachór, Marta Majchrzak
Początek
Niedziela 2019-09-15 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Lubelski Piknik Naukowy (stoisko piknikowe)
Adres: Lublin, Plac Teatralny 1

Inne projekty w tym miejscu

Projekt prezentowany na Lubelskim Pikniku Naukowym przygotowany został przez Studenckie Koło Naukowe Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem
Żywności, działającym przy Katedrze Technologii Surowców Pochodzenia Zwierzęcego. Wszyscy zainteresowani, odwiedzający nasze stoisko, będą mogli uzyskać rzetelne informacje na temat bezpieczeństwa i jakości żywności. Podpowiemy, czym należy się kierować, wybierając produkty spożywcze ze sklepowych półek.
Pokażemy także jak wyglądają słynne dodatki "E", a studenci rozszyfrują tajniki etykiet żywności.
Zapraszamy!