Zarejestruj

Projekty »

Dieta mózgu

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UM (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8)
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Wydział Lekarski
Autorzy
mgr Estera Okoń (kierownik),
dr Ewelina Gumbarewicz, dr Magdalena Dmoszyńska-Graniczka, dr Anna Wawruszak, dr Agata Jarząb
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2021-09-20 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 30
Idź do prezentacji on-line

Co jeść, aby szybciej zapamiętywać informacje?

Jak łatwiej koncentrować się podczas nauki?

Jak najdłużej utrzymać sprawność umysłu?

Podczas wykładu omówione zostaną składniki diety, które usprawniają pracę mózgu - miedź, cynk, aminokwasy, żelazo, witamina C i wiele innych - niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania centralnego układu nerwowego.