Zarejestruj

Projekty »

Konwekcyjno-mikrofalowe utrwalanie żywności

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
inżynieria mechaniczna
Przedmioty
fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski (kierownik),
dr Renata Polak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest wyjaśnienie uczestnikom istoty procesu suszenia konwekcyjnego i mikrofalowego oraz krótkie zajęcia pokazowe, polegające na uruchomieniu suszarki konwekcyjno-mikrofalowej i wyjaśnienie zasady jej działania. Przeprowadzona będzie również ocena organoleptyczna suszu uzyskanego w wyniku suszenia konwekcyjno-mikrofalowego w porównaniu z suszem sublimacyjnym.