Zarejestruj

Projekty »

Laboratorium w kuchni - czyli jak jeść zdrowo i kolorowo

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr Edyta Kowalczuk-Vasilev (kierownik),
mgr Agata Bielak, mgr Karolina Jachimowicz, mgr inż. Julia Fabjanowska
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2022-09-13 10:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Wtorek 2022-09-13 12:00 - 14:00
Termin dodatkowy
Wolne miejsca: 10

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (419)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

W trakcie warsztatów poznamy kuchnię molekularną, czyli gałąź gastronomii łączącą sztukę kulinarną i naukę. Dowiemy się też, co się kryje pod barwą warzyw i owoców i dlaczego warto włączać je do swojej codziennej diety! Po krótkim wprowadzeniu dzieci będą mogły samodzielnie wykonać napój w stylu bubble tea na bazie soków owocowo-warzywnych świecący w ciemności oraz sprawdzić, co się kryje w skórce owoców i warzyw!

  • Foto