Zarejestruj

Projekty »

Liofilizacja jako metoda utrwalania żywności

:: Projekt UP083 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadgimnazjalna
Forma prezentacji
laboratorium
Nauki i sztuki
n. rolnicze
Przedmioty
fizyka i astronomia, technika
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski (kierownik),
dr Renata Polak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2019-09-17 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest wyjaśnienie uczestnikom istoty procesu liofilizacji oraz krótkie zajęcia pokazowe, polegające na uruchomieniu urządzenia oraz objaśnienie zasady jego działania. Przedstawione zostaną próby suszonej sublimacyjnie żywności oraz będzie przeprowadzona ich ocena organoleptyczna