Zarejestruj

Projekty »

Liofilizacja jako metoda utrwalania żywności

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
laboratorium
Nauki i sztuki
nauki fizyczne, rolnictwo i ogrodnictwo
Przedmioty
fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski (kierownik),
dr Renata Polak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2021-09-24 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest wyjaśnienie uczestnikom istoty procesu liofilizacji oraz krótkie zajęcia pokazowe, polegające na uruchomieniu urządzenia i objaśnienie zasady jego działania. Przedstawione zostaną próbki suszonej konwekcyjnie i sublimacyjnie żywności oraz będzie przeprowadzona ich ocena organoleptyczna.