Zarejestruj

Projekty »

Ryż w żywieniu człowieka

:: Projekt UP132 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadgimnazjalna, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
n. biologiczne, n. rolnicze
Przedmioty
biologia, przyroda, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Piotr Zarzycki (kierownik),
dr inż. Anna Wirkijowska, dr inż. Emilia Sykut-Domańska
Początek
Wtorek 2019-09-17 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - ul. Skromna 8 (Aula A)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Na wykładzie zostaną przedstawione informacje o historii ryżu, światowej produkcji, metodach uprawy, przetwórstwie i rodzajach ryżu oraz wartości żywieniowej najpopularniejszych odmian ryżu.

  • Foto