Zarejestruj

Projekty »

Tajemnice barwy i tekstury żywności

:: Projekt UP142 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII
Forma prezentacji
doświadczenie, dyskusja, warsztat
Nauki i sztuki
n. rolnicze, n. techniczne
Przedmioty
chemia, fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr hab., prof. nadzw. inż. Dariusz Stasiak (kierownik),
dr inż. Agnieszka Latoch, dr inż. Justyna Libera, mgr inż. Agata Nowaczyk
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Środa 2019-09-18 13:00 - 14:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Środa 2019-09-18 14:00 - 15:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - ul. Skromna 8 (219)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Projekt będzie obejmował ciekawą prezentację, w trakcie której uczestnicy zapoznają się z metodami instrumentalnymi wykorzystywanymi do oceny fizycznej żywności. Następnie przeprowadzimy ocenę tekstury żywności i jej barwy za pomocą odpowiednich urządzeń i dokonamy analizy otrzymanych wyników, a
uczestnicy przekonają się czy ich subiektywne odczucia są mierzalne. Zapraszamy.