Zarejestruj

Projekty »

Wykorzystanie tortilli kukurydzianej w narodowych daniach kuchni meksykańskiej

:: Projekt DIALOGO005 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadgimnazjalna, studenci
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
n. humanistyczne
Przedmioty
język hiszpański
Organizator
DIALOGO - Szkoła Języka Hiszpańskiego
Autorzy
Patryk Rumowski (kierownik),
mgr Anna Śnioch
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2019-09-20 15:00 - 16:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Dialogo (3)
Adres: Lublin, Al. Racławickie 2a

Inne projekty w tym miejscu

Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej rozwiniętych gastronomii na świecie. Ale czy było tak zawsze? Jaki wpływ na kuchnię meksykańską miała kolonizacja hiszpańska? I czy kukurydza faktycznie jest niezbędnym składnikiem narodowych potraw Meksyku? Odpowiedzi na te pytania i wiele więcej na temat gastronomii Meksyku już wkrótce! 

  • Foto