Zarejestruj

Projekty »

Wysokie ciśnienia w produkcji żywności.

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa, studenci
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki fizyczne
Przedmioty
biologia, chemia, fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autor
dr inż. Marek Domin
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2021-09-20 08:00 - 09:00
Wolne miejsca: 40
Edycja zakończona
Wtorek 2021-09-21 08:00 - 09:00
Wolne miejsca: 40
Edycja zakończona
Środa 2021-09-22 08:00 - 09:00
Wolne miejsca: 9
Idź do prezentacji on-line

W ramach projektu uczestnicy zostaną zaznajomieni z technologiami wysokich ciśnień stosowanych w utrwalaniu żywności, ich wpływem na żywność oraz możliwością wykorzystania tych technologii w sposób hybrydowy do utrwalania żywności bez modyfikacji związkami chemicznymi. Zaprezentowane zostaną popularne produkty w ten sposób utrwalane oraz oznaczenia producentów do prawidłowego ich identyfikowania.