Zarejestruj

Projekty »

Analizujemy składniki pokarmowe w żywności

:: Projekt K010 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
ćwiczenia, doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki chemiczne
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Wydział Medyczny
Autor
dr hab. inż. Andrea Baier
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 10:00 - 12:00
Wolne miejsca: 10
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 12:00 - 14:00
Wolne miejsca: 10

Miejsce realizacji: Budynek Biotechnologii (B 312)
Adres: Lublin, ul. Konstantynów 1I (wjazd od strony parkingu przed Szpitalem)

Inne projekty w tym miejscu

Dieta człowieka zawiera wiele różnych składników odżywczych niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Jej podstawę stanowią składniki odżywcze takie jak białko, tłuszcz i węglowodany będące paliwem umożliwiającym funkcje życiowe, a także surowcem koniecznym do naprawy i rozbudowy ciała. Witaminy i sole mineralne potrzebne są w niewielkich ilościach, ale są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
W warsztatu uczestniczy zobaczą jak analizujemy próbki zawierające białka, węglowodany, witamin oraz sole mineralne.