Zarejestruj

Projekty »

Analizujemy składniki pokarmowe żywności

:: Projekt K011 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
ćwiczenia, doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki chemiczne, nauki o zdrowiu
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Wydział Medyczny
Autor
dr hab., prof. uczelni inż. Andrea Baier
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2024-09-19 10:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Czwartek 2024-09-19 12:00 - 14:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Budynek Biotechnologii (B 313)
Adres: Lublin, ul. Konstantynów 1I (wjazd od strony parkingu przed Szpitalem)

Inne projekty w tym miejscu

Dieta człowieka zawiera szeroką gamę składników odżywczych niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Opiera się ona na składnikach odżywczych, takich jak białko, tłuszcz i węglowodany, które są paliwem umożliwiającym funkcje życiowe oraz surowcem niezbędnym do naprawy i funkcjonowania organizmu. Witaminy i sole mineralne są potrzebne w niewielkich ilościach, ale są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Analizujemy zawartość białka, cukru, tłuszczów i witamin w różnych produktach spożywczych.