Zarejestruj

Projekty »

Antyoksydanty na talerzu

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UM (Szczegóły)
Adresaci
studenci, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
pokaz, prezentacja multimedialna, wykład
Nauki i sztuki
nauki medyczne
Przedmioty
medycyna
Organizator
Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Wydział Biomedyczny
Autor
dr Joanna Popiołek-Kalisz
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Środa 2022-09-14 14:00 - 16:00
Wolne miejsca: 27
Idź do prezentacji on-line

Antyoksydanty to związki coraz szerzej badane w kontekście właściwości prozdrowotnych. Możemy je znaleźć w wielu produktach spożywczych.

Wykład będzie miał na celu przybliżenie właściwości wybranych grup antyoksydantów, zwłaszcza w kontekście prewencji chorób cywilizacyjnych oraz pokazanie, jakie produkty charakteryzują się ich największą zawartością i w związku z tym powinny pojawiać się częściej w naszej diecie. 

  • Foto