Zarejestruj

Projekty »

Azotany w żywności i wodzie – o co tyle hałasu?

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
doświadczenie, prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
nauki o Ziemi i środowisku, rolnictwo i ogrodnictwo
Przedmioty
ochrona środowiska, ochrona zdrowia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Agrobioinżynierii
Autorzy
dr hab., prof. uczelni Monika Skowrońska (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Agata Święciło, dr hab. Przemysław Tkaczyk
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 2

Miejsce realizacji: Collegium Agronomicum II (4)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 15

Inne projekty w tym miejscu

Podczas zajęć z licznymi konkursami teoria zostanie połączona z praktyką. Uczestnicy dowiedzą się między innymi jak azotany dostają się do organizmu człowieka, a także jak wpływają na nasze zdrowie i środowisko. Uczestnicy warsztatów będą mieli także możliwość samodzielnego pomiaru zawartości azotanów w wodach i produktach żywnościowych.

  • Foto