Zarejestruj

Projekty »

BARF - moda czy świadome żywienie?

:: Projekt UP026 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr inż. Maciej Bąkowski (kierownik),
mgr inż. Magdalena Moczulska, mgr inż. Julia Fabjanowska
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (27)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

Coraz więcej ludzi zaczyna zauważać jak wielką rolę w życiu odgrywa zdrowe żywienie. Wraz ze wzrostem świadomości zaczynamy zastanawiać się, nie tylko
nad tym co będzie najlepszym żywieniowym wyborem dla nas samych, ale również i dla naszych zwierzęcych przyjaciół. Coraz częściej słyszymy o diecie
BARF. BARF jest skrótem biologically appropriate raw food (biologicznie odpowiedni surowy pokarm). Dieta BARF została opracowana przez
australijskiego lekarza weterynarii dr. Iana Billinghursta. Uznał on, że naturalna dieta maksymalnie zbliżona do sposobu odżywiania dzikich przodków psów jest
zdrowsza niż karma komercyjna. Ale czym właściwie jest ta dieta? Chwilową modą czy przepisem na długie i zdrowe życie? W trakcie trwania wykładu
postaramy się udzielić odpowiedzi na wszystkie najczęściej pojawiające się pytania związane z dietą BARF.