Zarejestruj

Projekty »

Bystre dzieciaki poznają smaki

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Autorzy
dr Monika Maćkowiak-Dryka (kierownik),
dr Monika Ziomek, lek. wet. Łukasz Drozd
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2022-09-13 10:00 - 11:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Czwartek 2022-09-15 10:00 - 11:00
Termin dodatkowy
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Collegium Veterinarium (301)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 12

Inne projekty w tym miejscu

Projekt będzie obejmowały część wykładową i praktyczną. Krótki wykład na temat zmysłów ich anatomii i fizjologii, ze szczególnym uwzględnieniem zmysłu smaku. Rodzaje smaków odczuwanych przez ludzi, czynniki wpływające na odbiór wrażeń smakowych. Część praktyczna będzie obejmowała sprawdzenie wrażliwości smakowej uczestników oraz pokazowy test dotyczący odbioru wrażeń smakowych.