Zarejestruj

Projekty »

Bystre dzieciaki poznają smaki

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6)
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
biologia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Medycyny Weterynaryjnej
Autorzy
Monika Maćkowiak-Dryka (kierownik),
dr Monika Ziomek, dr Łukasz Drozd, dr hab. Michał Gondek
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)

Miejsce realizacji: Collegium Veterinarium (301)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 12

Inne projekty w tym miejscu

Projekt będzie obejmował część wykładową i praktyczną. Krótki wykład na temat zmysłów ich anatomii i fizjologii, ze szczególnym uwzględnieniem zmysłu smaku. Rodzaje smaków odczuwanych przez ludzi, czynniki wpływające na odbiór wrażeń smakowych. Część praktyczna będzie obejmowała sprawdzenie wrażliwości smakowej uczestników oraz pokazowy test dotyczący odbioru wrażeń smakowych.