Zarejestruj

Projekty »

Czy kwas szczawiowy znajdziemy tylko w szczawiu?

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
nauki chemiczne, nauki o zdrowiu
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr Iwona Sembratowicz (kierownik),
mgr Paulina Ossowska, dr Krzysztof Tutaj
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 12:00
Wolne miejsca: 20
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 12:00 - 14:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (401/402)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

W trakcie zajęć uczestnicy będą mogli dowiedzieć się na temat właściwości i występowania kwasu szczawiowego w produktach spożywczych a także niepożądanych efektów zdrowotnych, jakie może powodować.  Pod okiem prowadzącego dokonają oznaczenia zawartości szczawianów wapnia w różnych gatunkach kawy i herbaty a także w herbatach ziołowych.