Zarejestruj

Projekty »

Czy te oczy mogą kłamać? – prosty sposób na sprawdzenie świeżości ryb

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII, szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki chemiczne, zootechnika i rybactwo
Przedmioty
biologia, chemia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr Agnieszka Kaliniak-Dziura (kierownik),
dr inż. Małgorzata Dmoch, dr inż. Małgorzata Ryszkowska-Siwko, dr inż. Barbara Topyła, dr hab., prof. uczelni inż. Piotr Domaradzki, dr inż. Marek Kowalczyk
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2022-09-15 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (345)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

W czasie projektu uczestnicy dowiedzą się czy warto oraz jak często należy jeść ryby, a także dlaczego ryby, w porównaniu do innych produktów żywnościowych, tak szybko się psują. Przedstawione zostaną metody oceny świeżości ryb. Część praktyczną stanowić będzie samodzielna ocena świeżości ryb na podstawie ich wyglądu.