Zarejestruj

Projekty »

Herbaty z dodatkami ziołowymi

:: Projekt UP106 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, rodzice, przedsiębiorca, samorządowiec, pracownik innej uczelni
Dla niepełnosprawnych
z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
ćwiczenia
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
biologia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu
Autorzy
dr hab. Grażyna Zawiślak (kierownik),
dr Magdalena Walasek-Janusz, dr hab., prof. uczelni Ewa Zalewska, dr Barbara Mysiak
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Środa 2023-09-20 10:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - ul. Doświadczalna 50a (016)
Adres: Lublin, ul. Doświadczalna 50a

Inne projekty w tym miejscu

Herbata czarna to jeden z podstawowych naparów spożywanych w naszym kraju. Dużą popularnością cieszą się również herbaty niefermentowane np. herbata zielona. Na co dzień możemy też spotkać produkty, w których oprócz liści herbaty znaczącą rolę odgrywają dodatki ziół i suszone owoce. Zmieniają one smak, zapach i kolor herbaty.

Celem projektu jest tworzenie aromatycznych mieszanek herbaciano-ziołowych do zaparzania w różnych porach roku.