Zarejestruj

Projekty »

Przez żołądek do szczęścia

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UM338 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6), szkoła podstawowa - klasy V-VIII
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki farmaceutyczne, nauki o zdrowiu
Przedmioty
biologia, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Medyczny w Lublinie
Wydział Farmaceutyczny
Autor
mgr Łucja Walczak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 17:00 - 18:00
Wolne miejsca: 29
Idź do prezentacji on-line

Odkryj tajemnice diety, która nie tylko odżywia ciało, ale i duszę. Dowiedz się, jakie produkty spożywcze i składniki odżywcze mogą pomóc w profilaktyce depresji oraz te które codziennie podnoszą nastrój. Poznasz naukowe podstawy działania różnych składników pokarmowych na układ nerwowy i hormonalny. Dowiesz się, dlaczego niektóre pokarmy mogą działać jak naturalne antydepresanty i jakie nawyki żywieniowe warto wprowadzić, aby cieszyć się lepszym samopoczuciem. 

Zainspiruj się naukowymi faktami i praktycznymi wskazówkami, by zbudować swoje menu szczęścia.