Zarejestruj

Projekty »

Zawartość mykotoksyn fuzaryjnych – ważny wskaźnik jakości zbóż

:: Projekt IUNG (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
rolnictwo i ogrodnictwo
Przedmioty
biologia, rolnictwo
Organizator
Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
Autor
mgr inż. Edyta Aleksandrowicz
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2022-09-12 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 60
Edycja zakończona
Wtorek 2022-09-13 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 60
Edycja zakończona
Środa 2022-09-14 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 60
Edycja zakończona
Czwartek 2022-09-15 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 60
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 60

Miejsce realizacji: Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - PIB w Puławach (1 CSK)
Adres: Puławy, ul. Czartoryskich 8

Inne projekty w tym miejscu

Prezentacja dotycząca zawartości mykotoksyn tworzonych przez grzyby fuzaryjne w ziarnie zbóż jako metabolity wtórne.  Substancje te są niebezpieczne dla ludzi i zwierząt dlatego ważna jest świadomość i szukanie możliwości zapobiegania rozwoju chorób fuzaryjnych. Prezentacja ma na celu prześledzenia całego procesu produkcyjnego zbóż od pola do momentu przetwarzania i spożycia.

 

Photo: https://stock.adobe.com. Wheat field on a sunny day. Selective focus. Autor: yanadjan