Zarejestruj

Projekty »

Zdrowie na talerzu - fermentowana żywność

:: Projekt K270 (Szczegóły)
Adresaci
dziadek i babcia
Forma prezentacji
dyskusja
Nauki i sztuki
nauki biologiczne
Przedmioty
biologia
Organizator
Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
Wydział Medyczny
Autorzy
dr Kinga Kulczycka (kierownik),
dr Ewa Stychno, dr Marzena Szuster, dr Kinga Syty, mgr Jan Kachaniuk, mgr Marcin Płoński
Początek
Niedziela 2024-09-15 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Piknik naukowy - Plac Teatralny przed Centrum Spotkania Kultur (stoisko piknikowe)
Adres: Plac Teatralny przed Centrum Spotkania Kultur

Inne projekty w tym miejscu

Produkty poddawane procesowi fermentacji są łatwiej przyswajane przez organizm ludzki. Celem projektu jest zwrócenie uwagi na walory żywności fermentowanej oraz przedstawienie funkcjonalnego wpływu owej żywności na organizm ludzi w wieku starszym. Przedstawione zostaną metody fermentacji oraz grupy produktów poddawane procesowi fermentacji.  Jakie produkty i w jakich ilościach zalecane są dla osób starszych - porady i degustacja.