Zarejestruj

Projekty »

Dodatki do żywności – świat kolorowych makaronów

:: Projekt UP083 (Szczegóły)
Adresaci
rodzice
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr inż. Beata Biernacka (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Stanisław Rudy, dr hab. inż. Andrzej Krzykowski, dr Renata Polak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2023-09-22 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii w Inżynierii Rolniczej (141)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 28

Inne projekty w tym miejscu

Celem  seminarium jest wyjaśnienie uczestnikom istoty wzbogacania żywności różnymi dodatkami na przykładzie makaronów. Szczególnie zostanie omówiony aspekt fortyfikacji żywności w celu poprawy jej jakości zdrowotnej, a tym samym atrakcyjności na rynku konsumenckim oraz przeciwdziałania i eliminacji poszczególnych niedoborów i zwiększenia ich biodostępności.