Zarejestruj

Projekty »

Jak psychologia pozytywna i dietetyka pomagają budować odporność psychiczną i dobrostan człowieka?

:: Projekt PL064 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, przedsiębiorca, samorządowiec, pracownik innej uczelni
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
piknik naukowy - wystawa
Nauki i sztuki
nauki medyczne, nauki o kulturze i religii, nauki o zarządzaniu i jakości, nauki o zdrowiu, rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, historia i społeczeństwo, medycyna, ochrona środowiska, ochrona zdrowia, podstawy przedsiębiorczości, wiedza o kulturze, wych. do życia w rodzinie
Organizator
Politechnika Lubelska
Wydział Zarządzania
Autorzy
dr hab., prof. uczelni inż. Barbara Szymoniuk (kierownik),
mgr inż. Małgorzata Williams-Roter, mgr inż. Justyna Siwiela-Tomaszczyk, Sławomir Chmiel, Jarosław Woliński, mgr Danuta Smoleń
Początek
Sobota 2023-09-23 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Lubelski Piknik Naukowy (stoisko piknikowe)
Adres: Lublin, ul. Dworcowa 11

Inne projekty w tym miejscu

Stowarzyszenie „EkoLubelszczyzna” tradycyjnie zaprasza na stoisko nazywane „Ekologiczną Wyspą”, umiejscowione w jednym z namiotów Wydziału Zarządzania Politechniki Lubelskiej. Odbędzie się tam kilka prezentacji, które dadzą odpowiedź na pytanie wiodące: Jak psychologia pozytywna i dietetyka pomagają budować odporność psychiczną i dobrostan człowieka?

O skutecznej walce ze stresem, psychologii pozytywnej i zaleceniach dietetycznych wspomagających zdrowie człowieka opowiedzą Panie: Małgorzata Williams-Roter, reprezentująca firmę Human Clinic oraz Justyna Siwiela-Tomaszczyk z Centrum Edukacji Żywieniowej i Dietoterapii VitaNutrica. Uzupełnieniem tematu będzie prezentacja pt. Funkcjonalna żywność ekologiczna, autorstwa Pana Sławomira Chmiela z Gospodarstwa Ekologicznego Plantacja Żeń-Szenia. Na naszym stoisku będą się odbywać zarówno prezentacje słowne, jak i degustacje regionalnych, ekologicznych specjałów wspomagających zdrowie, pochodzących z oferty Plantacji Żeń-Szenia, gospodarstwa ekologicznego U Pana Sowa oraz firmy Bio-Rolan. Jak co roku, będzie u nas gościł także „Słowiański Gród”, pokazując rozwiązania techniczne pomysłowych inżynierów z czasów wczesnosłowiańskich i częstując gości Pikniku krzepiącymi słowiańskimi daniami: zupą z pokrzyw, grochem z kapustą i oryginalnym przysmakiem - chwościakami.

  • Foto