Projekty »
Kiszone smaki - zdrowie w słoiku
:: Projekt K099 (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.) |
Miejsce realizacji: Budynek Biotechnologii (B 014)
Adres: Lublin, ul. Konstantynów 1I (wjazd od strony parkingu przed Szpitalem)
Zapraszamy na wyjątkową podróż przez królestwo kiszonek - "Kiszone smaki - zdrowie w słoiku"! To niezwykłe wydarzenie, które przeniesie was w świat doznań sensorycznych i odkryć dotyczących kiszonej żywności.
Odkryj różnorodność i dobroczynne właściwości, jakie skrywają się w tych fermentowanych produktach. Kiszenie to metoda konserwacji żywności, która sięga setek lat wstecz i do dziś cieszy się ogromną popularnością. Dlaczego? Bo kiszone produkty nie tylko są niezwykle smaczne, ale również pełne właściwości prozdrowotnych.
Przekonasz się również o niezwykłych właściwościach probiotyków, które często mogą być obecne w kiszonej żywności. Te dobre bakterie korzystnie wpływają na układ trawienny, poprawiając wchłanianie składników odżywczych i wzmacniając nasz system odpornościowy. Dzięki nim, będziesz w doskonałej formie!
Podczas warsztatów będziesz mógł poznać szeroką gamę różnych nietypowych produktów fermentowanych i zobaczysz na własne oczy jakie zasiedlają je mikroorganizmy.
Dołącz do nas i odkryj pełnię smaków i korzyści zdrowotnych kiszonej żywności! Będziemy mieli przyjemność podzielić się z Tobą naszą pasją i wiedzą na temat tego fascynującego procesu jakim jest fermentacja.
Przyjdź i pozwól nam wprowadzić Cię w świat kiszonej żywności, gdzie tradycja spotyka się z innowacyjnością, a smak harmonizuje z korzyściami dla zdrowia.