Zarejestruj

Projekty »

Kolory zamknięte w owocach i warzywach

:: Projekt UP149 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6), szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
ochrona zdrowia, zajęcia techniczne
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Agrobioinżynierii
Autorzy
dr inż. Dominika Skiba (kierownik),
dr Ewelina Flis-Olszewska, dr Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2023-09-22 12:00 - 13:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Collegium Agronomicum I (330)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 15

Inne projekty w tym miejscu

Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się jakie rodzaje soków owocowo-warzywnych dostępne są na rynku polskim. Dodatkowo zostaną zapoznani z obowiązującymi aktami prawnymi polskimi i unijnymi, dowiedzą się jakie związki nadają barwę owocom i warzywom oraz samodzielnie wykonają ocenę organoleptyczną przygotowanych soków.

  • Foto
  • Foto
  • Foto