Zarejestruj

Projekty »

Liofilizacja jako metoda utrwalania żywności

:: Projekt UP167 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
laboratorium
Nauki i sztuki
inżynieria mechaniczna
Przedmioty
fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski (kierownik),
dr Renata Polak, dr hab., prof. uczelni Stanisław Rudy, dr inż. Beata Biernacka
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 09:00 - 10:00
Termin dodatkowy
Wolne miejsca: 10
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 10:00 - 11:00
Termin dodatkowy
Wolne miejsca: 10
Edycja zakończona
Piątek 2023-09-22 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest wyjaśnienie uczestnikom istoty procesu liofilizacji oraz krótkie zajęcia pokazowe, polegające na uruchomieniu urządzenia i objaśnienie zasady jego działania. Przedstawione zostaną również próby suszonej konwekcyjnie i sublimacyjnie żywności oraz będzie przeprowadzona ich ocena organoleptyczna.