Zarejestruj

Projekty »

Octy żywe - twórz je bez ograniczeń!

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia, przedsiębiorca, samorządowiec, pracownik innej uczelni
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat, wykład
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki chemiczne, nauki medyczne, nauki o zdrowiu, rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Jednostki Ogólnouczelniane Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Autorzy
mgr Monika Nowogrodzka (kierownik),
mgr Renata Lewińska, mgr inż. Małgorzata Gawęda
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 8

Miejsce realizacji: Biblioteka Główna. Regionalny Ośrodek Rolniczej Informacji Naukowej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie (418 - Sala konferencyjna)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 15

Inne projekty w tym miejscu

Wykład na temat octów żywych połączony z warsztatami i nauką ich domowego wytwarzania. Pani Monika Więckowska krok po kroku wyjaśni kiedy i z czego możemy robić octy. Jakie są etapy ich wytwarzania, ile czasu zajmuje produkcja? Jakie zioła, owoce i warzywa mogą być składnikami tego roztworu i jak je łączyć? Co zawierają octy żywe, jakie mają właściwości, działania i zastosowania? Od czego zależy kwasowość octu żywego i jak ją zmierzyć? Jakie kolory, smaki i aromaty można uzyskać podczas produkcji? Czy ocet ma termin ważności i jak go przechowywać? Tego wszystkiego dowiesz się podczas spotkania i zasmakujesz lemoniady z dodatkiem octowym.

  • Foto