Zarejestruj

Projekty »

Poznaj żywność tradycyjną i ekologiczną!

:: Projekt UP253 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zarządzaniu i jakości, nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
ochrona środowiska, ochrona zdrowia, przyroda, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki
Autorzy
dr hab., prof. uczelni Aneta Brodziak (kierownik),
dr inż. Barbara Topyła, prof. dr hab. inż. Jolanta Król, dr hab. Monika Kędzierska-Matysek, dr hab. Anna Teter
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2023-09-21 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 10

Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (136)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13

Inne projekty w tym miejscu

W ramach projektu "Poznaj żywność tradycyjną i ekologiczną!" Uczestnicy będę mieli możliwość obejrzenia krótkiej prezentacji wyjaśniającej co to jest żywność tradycyjna oraz ekologiczna, jak jest produkowana i czym się wyróżnia. Dowiedzą się także jaka jest różnica między klasycznymi a ekologicznymi produktami żywnościowymi, w tym jak rozpoznać prawdziwe produkty eko na półce sklepowej. Uczestnicy będą mogli także dowiedzieć się czy warto kupować żywność tradycyjną, czy nie to tylko chwyt marketingowy. W części warsztatowej Uczestnicy będą poznawali ekologiczne i tradycyjne produkty żywnościowe, w tym produkty mleczne i mięsne, m.in. oceniając je organoleptycznie - ocena barwy, konsystencji, zapachu i smaku. Na zakończenie wybiorą najlepszy Ich zdaniem produkt.