Projekty »
Poznaj żywność tradycyjną i ekologiczną!
:: Projekt UP253 (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.) |
Miejsce realizacji: Uniwersytet Przyrodniczy - Rektorat (136)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 13
W ramach projektu "Poznaj żywność tradycyjną i ekologiczną!" Uczestnicy będę mieli możliwość obejrzenia krótkiej prezentacji wyjaśniającej co to jest żywność tradycyjna oraz ekologiczna, jak jest produkowana i czym się wyróżnia. Dowiedzą się także jaka jest różnica między klasycznymi a ekologicznymi produktami żywnościowymi, w tym jak rozpoznać prawdziwe produkty eko na półce sklepowej. Uczestnicy będą mogli także dowiedzieć się czy warto kupować żywność tradycyjną, czy nie to tylko chwyt marketingowy. W części warsztatowej Uczestnicy będą poznawali ekologiczne i tradycyjne produkty żywnościowe, w tym produkty mleczne i mięsne, m.in. oceniając je organoleptycznie - ocena barwy, konsystencji, zapachu i smaku. Na zakończenie wybiorą najlepszy Ich zdaniem produkt.