Zarejestruj

Projekty »

Słodycze w insulinooporności

:: Projekt UP286 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu
Przedmioty
biologia, medycyna
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr Monika Staszowska Karkut (kierownik),
dr Anna Siatecka, dr Alicja Skrzypek
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2023-09-18 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 25

Miejsce realizacji: Collegium Agronomicum I (520)
Adres: Lublin, ul. Akademicka 15

Inne projekty w tym miejscu

Gdy chcemy poprawić sobie nastrój sięgamy po słodycze, które dają nam chwilowe  poczucie szczęścia, a odpowiedzialne są za to endorfiny. Czy osoby zmagające się z indulinoopornością muszą rezygnować z małych przyjemności w życiu? Czy słodycze w insulinooporności są zakazane? Jak jeść słodkie potrawy i produktu żeby nie mieć wyrzutów sumienia. Zapraszam na krótki wykład o tym jak komponować słodkie posiłki i cieszyć się dobrym samopoczuciem.