Zarejestruj

Projekty »

Smacznie, zdrowo, kolorowo – inspirujące książki kucharskie w zbiorach Biblioteki Głównej UMCS dla młodych miłośników sztuki kulinarnej

:: Projekt U (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV, szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6)
Dla niepełnosprawnych
z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
dyskusja, pokaz, wystawa
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki medyczne, nauki o komunikacji społecznej i mediach, nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, medycyna, ochrona zdrowia, wiedza o kulturze
Organizator
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Autorzy
mgr Barbara Woźniak (kierownik),
mgr Anna Babicz, mgr Kinga Dobrowolska, mgr Agnieszka Gryz, mgr Iwona Mielniczuk
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Piątek 2024-09-20 09:00 - 10:00
Termin dodatkowy
Wolne miejsca: 2

Miejsce realizacji: Biblioteka Główna Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej (Czytelnia Oddziału Zbiorów Specjalnych (38))
Adres: Lublin, ul. Idziego Radziszewskiego 11

Inne projekty w tym miejscu

Kolorowe książki kucharskie mogą być inspiracją do zmiany nawyków odżywiania wśród dzieci i młodzieży. Sposób przygotowania posiłków jest niezwykłe istoty dla naszego zdrowia. Wybory żywieniowe, których dokonujemy, mają ogromny wpływ na nasze samopoczucie oraz wygląd. Nieodłącznym elementem edukacji zdrowotnej dzieci i młodzieży jest zmiana przyzwyczajeń dietetycznych korzystnych dla ich zdrowia. Dobrze jest rozbudzać potrzeby dbania o własne zdrowie i odpowiedzialność za zdrowie najbliższych, uczyć zachowań prozdrowotnych, czemu ma służyć wystawa połączona z krótką pogadanką.

____________________________

Źródło zdjęcia: https://pixabay.com/pl/photos/szasz%C5%82yk-warzywny-papryka-pomidor-3317055/

 

  • Foto