Zarejestruj

Projekty »

Tradycyjne potrawy lubelskie oparte na dawnych gatunkach i odmianach zbóż

:: Projekt UP415 (Szczegóły)
Adresaci
przedszkole, szkoła podstawowa - klasy I-IV, szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6), szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła podstawowa - klasy VII-VIII, szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niedowidzących, niedosłyszących, niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
piknik naukowy - stoisko
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, wiedza o kulturze
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Agrobioinżynierii
Autorzy
dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko (kierownik),
dr hab., prof. uczelni inż. Marzena Brodowska, dr inż. Monika Michalak-Majewska, dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr Piotr Janas, dr inż. Aneta Kramek, Ilona Sójka, Rafael Mleko
Początek
Niedziela 2024-09-15 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Piknik naukowy - Plac Teatralny przed Centrum Spotkania Kultur (stoisko piknikowe)
Adres: Plac Teatralny przed Centrum Spotkania Kultur

Inne projekty w tym miejscu

Projekt zostanie przedstawiony na stoisku podczas pikniku naukowego. Zostaną zaprezentowane tradycyjne potrawy związane z regionem lubelskim do których przygotowania zostaną użyte dawne gatunki i odmiany zbóż. Uczestnicy będą mogli degustować te tradycyjne potrawy oraz zapoznać się z metodami ich wytwarzania. 

 

zdjęcie jest mojego autorstwa

  • Foto