Zarejestruj

Projekty »

Wybrane wyróżniki jakości żywności utrwalanej konwekcyjnie-mikrofalowo

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
inżynieria mechaniczna
Przedmioty
fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr Renata Polak (kierownik),
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest zaprezentowanie uczestnikom wybranych wyróżników jakości produktów żywnościowych utrwalanych  konwekcyjnie-mikrofalowo takich jak:

 - barwa oznaczana w systemie CIELAB,

-  ilościowa zawartość  olejków eterycznych ,

 - zdolności  do pochłaniania wody,

-  ocena organoleptyczna,

-  aktywność wody.