Zarejestruj

Projekty »

Zdrowie na talerzu

:: Projekt U377 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
Centrum Promocji UMCS
Autor
mgr Barbara Sieńko
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2023-09-21 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 13
Edycja zakończona
Czwartek 2023-09-21 11:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Zespół Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego w Lublinie (280)
Adres: Aleje Racławickie 7, 20-059 Lublin

Inne projekty w tym miejscu

Wszyscy wiemy, iż źródłem naszego zdrowia jest aktywność fizyczna i sposób odżywiania się.

Tylko jak to zrobić mądrze i skutecznie, zgodnie z zaleceniami lekarzy i dietetyków? Szczególnie jeśli ma się „naście” lat a fast foody, chipsy i kolorowe napoje tak bardzo kuszą?! Aby pomóc Wam dokonywać dobrych wyborów żywieniowych zapraszamy na debatę „Zdrowie na talerzu”. W oparciu o piramidę zdrowego żywienia omówione zostaną zasady odżywiania się oraz pozytywne skutki aktywności fizycznej. Ilustracją do debaty będzie prezentacja multimedialna oraz prace plastyczne uczniów. Każdy uczestnik spotkania otrzyma przepis na zdrowy, niskokaloryczny deser a zainteresowanym wyliczymy zapotrzebowanie energetyczne.

Projekt jest organizowany przez Zespół Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego im. gen. Franciszka Kleeberga w Lublinie w ramach współpracy z Centrum Promocji UMCS. 

https://zschips.lublin.eu/

- - - - - - - - - 

Źródło zdjęcia:  Bernadette Wurzinger z Pixabay.

  • Foto