Zarejestruj

Projekty »

Białka serwatkowe suplementem przyszłości

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niedowidzących, niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
piknik naukowy - stoisko
Nauki i sztuki
nauki o kulturze fizycznej, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, wychowanie fizyczne
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
Stanisław Mleko (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko, dr hab. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr hab., prof. uczelni inż. Bartosz Sołowiej, dr inż. Maciej Nastaj, dr Piotr Janas
Początek
Niedziela 2022-09-11 10:00
Edycja zakończona

Miejsce realizacji: Lubelski Piknik Naukowy (stoisko piknikowe)
Adres: Lublin, ul. Dworcowa 11

Inne projekty w tym miejscu

Projekt obejmuje zapoznanie uczestników ze składem, wartością odżywczą i właściwościami funkcjonalnymi białek serwatkowych. Uczestnicy będą mieli możliwość degustacji odżywek opartych na izolatach i koncentratach białek serwatkowych.