Zarejestruj

Projekty »

Co piszczy w pieczywie czyli dodatki stosowane w piekarnictwie On-line

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr inż. Dorota Teterycz (kierownik),
inż. Magdalena Jaworska, inż. Marta Parszewska
Początek
Środa 2022-09-14 18:00
Edycja zakończona
Idź do prezentacji on-line

Obserwowany spadek spożycia pieczywa wymusza na producentach konieczność uatrakcyjnienia oferowanego asortymentu. Najprostszym sposobem jest modyfikacja recepturowa. Dzięki temu zyskujemy nie tylko nowy smak i jakość produktu, ale także podwyższoną wartość odżywczą. Na wykładzie omówione zostaną w sposób zjadliwy najczęściej stosowane dodatki do pieczywa, które modyfikują nie tylko jego cechy organoleptyczne, ale także jego jakość.