Zarejestruj

Projekty »

Czy ocena żywności prowadzona jest zawsze w laboratorium?

:: Projekt UP062 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki medyczne
Przedmioty
biologia, chemia, medycyna, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autor
dr inż. Monika Michalak-Majewska
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 09:00 - 11:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Podczas warsztatów zastanowimy się czy ocenę żywności wykonują tylko przeszkoleni pracownicy laboratorium. Czy osobą przeprowadzającą ocenę może być ktoś bez przeszkolenia, a badanie przebiegać może w warunkach niestandardowych… Jakie wyniki otrzymamy i dlaczego?

Obiektem badania będą rożne rodzaje czekolad, o których więcej uczestnicy dowiedzą się w części teoretycznej spotkania.

  • Foto
  • Foto
  • Foto