Zarejestruj

Projekty »

Moc roślin - warsztaty kuchni wegetariańskiej

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6), szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Forma prezentacji
ćwiczenia
Nauki i sztuki
rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Agrobioinżynierii
Autorzy
dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko (kierownik),
dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr Piotr Janas, prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko, Ilona Sójka, mgr inż. Jolanta Moryc
Terminy
Czas trwania projektu: 3 godz. (135 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2022-09-15 09:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Zapraszamy na warsztaty, podczas których będzie można samodzielnie wykonać i skosztować dania z zakresu tej kuchni. Produkty roślinne zawierają często różnorodne substancje aktywne pozytywnie wpływające na zdrowie człowieka i funkcjonowanie wielu organów ciała. Mogą poprawiać funkcjonowanie naszego mózgu, działać antydepresyjnie, poprawiać nastrój. Umiejętne komponowanie tych składników może dać danie, które jest smaczne i wartościowe, również pod kątem składu aminokwasowego.