Zarejestruj

Projekty »

Ryż w żywieniu człowieka

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UP273 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, dziadek i babcia
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, przyroda, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Piotr Zarzycki (kierownik),
dr inż. Anna Wirkijowska, mgr inż. Dorota Teterycz
Początek
Poniedziałek 2023-09-18 11:00
Edycja zakończona
Idź do prezentacji on-line

Na wykładzie zostaną przedstawione informacje o historii ryżu, światowej produkcji, metodach uprawy, przetwórstwie i rodzajach ryżu oraz wartości żywieniowej najpopularniejszych odmian ryżu.

  • Foto