Zarejestruj

Projekty »

Tajemnice pieczywa - od historii po naukę

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UP402 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII, szkoła ponadpodstawowa, studenci, tylko dla nauczycieli, rodzice, dziadek i babcia, przedsiębiorca, samorządowiec, pracownik innej uczelni
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr inż. Dorota Teterycz (kierownik),
inż. Magda Pastusiak, inż. Mikołaj Ociesa, dr inż. Anna Wirkijowska
Początek
Środa 2024-09-18 13:00
Edycja zakończona
Idź do prezentacji on-line

Celem wykładu jest przedstawienie uczestnikom różnorodności rodzajów chleba oraz historii w kontekście naukowych i kulturowych aspektów wypieku.