Zarejestruj

Projekty »

„Zero waste”- czy to da się zjeść z chlebem? - ON-line

Projekt realizowany w trybie zdalnym (ONLINE)
:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Anna Wirkijowska (kierownik),
inż. Marta Parszewska, inż. Magdalena Jaworska
Początek
Środa 2022-09-14 17:00
Edycja zakończona
Idź do prezentacji on-line

Coraz częściej słyszymy o trendzie "zero waste" lub "no waste" i prawdopodobnie większość z nas wie co to jest ale nie zawsze zdajemy sobie sprawę, że termin ten dotyczy praktycznie każdej sfery życia i żywienia. Na wykładzie dowiecie się co to jest trend zero west, skąd się wywodzi i jakimi zasadami się kieruje.
Dlaczego takie działania jak zero waste są konieczne.  Jak można wprowadzić dobrą praktykę tego trendu w piekarnictwie.