Zarejestruj

Projekty »

Bezpieczeństwo na talerzu, czyli wszystko co powinieneś wiedzieć o zagrożeniach ze strony żywności

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zarządzaniu i jakości, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, edukacja dla bezpieczeństwa, medycyna, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Agnieszka Latoch (kierownik),
dr hab., prof. uczelni inż. Dariusz Stasiak
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2022-09-16 10:00 - 12:00
Wolne miejsca: 14

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (10)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

W ramach warsztatów uczestnicy dowiedzą się o zagrożeniach chemicznych, fizycznych i (mikro)biologicznych czyhających na nich ze strony codziennie
spożywanej żywności. Pokażemy skąd się biorą te zagrożenia, jak możemy je nadzorować i eliminować. Opowiemy o higienie produkcji żywności w
zakładach przemysłach, gastronomii i w domu. Zaprezentujemy szybkie metody oceny czystości mikrobiologicznej