Zarejestruj

Projekty »

Czy żywność może być niebezpieczna?

:: Projekt UP069 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo
Forma prezentacji
doświadczenie, wykład
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki o bezpieczeństwie, nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, edukacja dla bezpieczeństwa, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Agnieszka Latoch (kierownik),
mgr Joanna Stasiak
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2023-09-21 09:00 - 10:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (10)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

W ramach warsztatów uczestnicy dowiedzą się o zagrożeniach chemicznych, fizycznych i (mikro)biologicznych czyhających na nich ze strony codziennie spożywanej żywności. Pokażemy skąd się biorą te zagrożenia, jak możemy je kontrolować oraz eliminować. Zaprezentujemy szybkie metody oceny czystości mikrobiologicznej.